Bij Olive Land maken we pizza’s op de plaat en snijden ze in slices.

Dat is in Nederland niet erg gebruikelijk maar in Italië wel, je kunt die stukken pizza vaak ook gewoon bij de bakker kopen.

Of aan de straat, bij kleine maar heel goede pizzaiolo’s.

Daar heet het een fetta di pizza.

Bij die bakkers en pizzaiolo’s weet je één ding zeker: die maken hun pizza’s helemaal zelf en beginnen met de beste farina.

Dat doen we bij Olive Land ook, uiteraard. Ons meel komt uit Italië, daar begint het al mee. En vervolgens kozen we voor het beste Italiaanse meel, uit de buurt van Napels, de geboortegrond van de pizza. Ons deeg doet er maar liefst 36 uur over om klaar te zijn voor verdere verwerking, zolang moet het rusten en rijzen.

U dacht dat elke pizzeria dat zo doet? Dan vergist u zich, dat duurt te lang, is te duur, teveel arbeid, vaak doen ze het heel anders. Nog vaker wordt het deeg kant-en-klaar ingekocht bij Nederlandse grote producenten. Laten we het erop houden dat het dan tenminste ánders is. Komt u dat maar eens proeven.

Pizza’s kun je overal in de stad kopen, tot en met in de diepvries van supermarkten, voor een paar Euro. Wat een armoede. Als dat uw smaak is, dan heeft u ofwel niets bij Olive Land te zoeken ofwel u staat open voor een heuse ontdekking.

Bij Olive Land verkopen we die slices voor € 4,95. Maar ga er maar vanuit dat twee slices gelijk zijn aan een héle pizza in de pizzeria. Dus rekent u het maar uit.