Bij Olive Land maken we pizza’s op de plaat en snijden ze in slices.

Dat is in Nederland niet erg gebruikelijk maar in Italië wel, je kunt die stukken pizza vaak ook gewoon bij de bakker kopen.

Of aan de straat, bij kleine maar heel goede pizzaiolo’s.

Daar heet het een fetta di pizza.

Bij die bakkers en pizzaiolo’s weet je één ding zeker: die maken hun pizza’s helemaal zelf en gebruiken de beste tomaten, pomodori.

Dat doen we bij Olive Land ook, uiteraard. Onze tomaten komen uit Italië, daar begint het al mee. En vervolgens kozen we de onbetwist beste, de San Marzano. Die zijn licht zoet van smaak en langwerpig. Je vindt ze in Nederland niet of nauwelijks.

Hun thuis is vulkanische bodem van de Sarno-rivier, aan de voet van de Vesuvius: een vulkaan aan de westkust van Italië. Het gebied ligt ongeveer aan de rechterhand van Napels.

De tomaten worden in augustus en september voorzichtig met de hand geplukt. Dan zijn ze op hun rijpst.

Pizza’s kun je overal in de stad kopen, tot en met in de diepvries van supermarkten, voor een paar Euro. Wat een armoede. Als dat uw smaak is, dan heeft u ofwel niets bij Olive Land te zoeken ofwel u staat open voor een heuse ontdekking.

Bij Olive Land verkopen we die slices voor € 4,95. Maar ga er maar vanuit dat twee slices gelijk zijn aan een héle pizza in de pizzeria. Dus rekent u het maar uit.